Min Jul

Nu är det Annandagskväll och julhelgen är snart slut. 
I lördags fick vi fixat det sista här hemma. På kvällen spelade övriga familjen Bingolotto. Jag pysslade med div. innan jag hamnade i soffan också. Blev en väldigt slapp kväll.
På Julafton vaknade jag tidigt. Tittade lite på en inspelad julfilm, "Nu är det jul igen 2", innan min dag började på riktigt. Älskar att se julfilmer. Det finns många att välja på, men tyvärr inte så många bra. Största favoriten är "Elf". 
Tomten hade varit här med små julklappar till "julstrumporna". Dessa öppnades när alla vaknat. 
Det som är bland det roligaste med att ha gäster är att fixa dukningen. Denna jul gick färgerna i mörkrött, guld och vitt.
(Såg bättre ut med tända ljus när det var mörkt)
Vid 14:30 kom våra gäster: pappa, Lena, Moa och Oskar. Det blev glögg och pepparkakor till Kalle Anka.
 
Efter detta började vi ordna med maten. Denna jul, precis som alla andra, hade vi delat upp så att vi har förberett lite var av julmaten. Innan vi skulle äta kom också Fredrik till oss. Mina favoriter på julbordet är grönkål, lax och sill. Skulle lätt klara mig med detta. Äter varken skinka, Jansson eller dopp-i-grytan. Ändå smakar det jul på något konstigt sätt.
När vi hade ätit färdigt så ville jag ta en bild på oss allihop, vilket vi aldrig har gjort tidigare, tror jag. Roligt hade vi när vi skulle testa kamerans självutlösare, vilken skulle 10 bilder på raken. Det började med en ganska allvarlig bild
och till slut såg det ut såhär:
Vid 19-tiden började vi dela ut julklappar. Agnes och Moa startade som Nissar.
Julklappsutdelningen i den här familjen är ingen snabb historia. Här delas ett par eller tre paket ut åt gången, vi läser rim och sedan öppnas paketen i lugn och ro. Med en kortare godis och drickapaus tog utdelningen ca tre timmar. Så mysigt! 
Efteråt dukade vi fram kaffe och tårta samt Nutellasemifreddo.
Tårtan är tradition sedan många år tillbaka: mandelbotten, grädde och chokladfrosting.
Strax efter 23 gav sig gästerna av hem till Varberg. Vi satt uppe en stund efter vi hade röjt undan men jag kände vid 1 att jag var väääldigt trött. Skönt att lägga sig efter en lång dag.
Det blev en rejäl sovmorgon. Vaknade vid 9:30!! Var efterlyst av katten som var hungrig och i desperata försök att väcka oss/mig hade puttat ner ett antal tomtar på golvet... (Ni som undrar varför jag sover med öronproppar, här har ni svaret) Tur att han är så söt, för då kan man komma undan det mesta.
 
Nu var det dags att ladda om för nästa julfirande med Jonas familj hos Jonas mamma i Köinge. Vi åkte först till Jonas pappas grav i Okome där Jonas i regnet tände ett ljus. Därefter samling med glögg och mat i Köinge.
Återigen traditionsenlig kalkonmiddag. Så gott!
På detta kalas är vi 21 st. Brukar vara full fart, men det märks att barnen blir äldre för det var väldigt lugnt.
Passade på att ta en kusinbild.
Selma, Love, Olle
Agnes, Victor, Elina, Malin, Edvin och Elsa
Strax efter 19:30 åkte jag hem med Agnes, Victor och Elina. De skulle ut på juldagsfest på olika ställen. Agnes skjutsade jag vidare till Glommen när hon fixat sig. Väl hemma igen hade Jonas också kommit hem. Det blev ett lugnt slut på kvällen. Hämtade "våra barn" och Lucas i Falkenberg vid 2:30. De hade alla haft det bra.
 
Idag, Annandagen, har det varit en av årets bästa dagar: inga måsten utan bara slappt och skönt och rester till middag. Det mest ansträngande jag gjort var att köra en maskin tvätt. Vi hade tänkt åka till Hallarna i Halmstad, men bestämde oss för att skjuta på det till morgondagen. Istället har jag lbörjat läsa Åsa Hellbergs senaste bok "Sonjas andra chans". Det är tredje boken i en helt underbar serie som jag verkligen kan rekommendera. Riktiga "feelgood böcker". Får passa på att läsa lite skönlitteratur för i veckan ska jag starta med studentlitteraturen, vilket jag också ser fram emot.
Victor och jag drog också igång ett nytt projekt:
Nu är det snart midnatt och strax dags att gå och lägga sig. 
Det har varit en riktigt härlig jul, och nu ser jag fram emot den fortsatta ledigheten.