En hel del sol

Sitter just nu ute i en solstol. Ja, kan ni tänka er, slen kom äntligen efter allt regn och grått som varit. Inte jättevarmt, men lite sol behövs. Alla ljud runt om är väldigt mycket sommar: lärkor, robotklipparen, bilar på motorbanan, en gök, ett litet flygplan och grannar som grejar i sina trädgårdar. Här blir det en lugn stund i solen efter en sen kväll (natt...) med spel hos Anders och Linda. Vi åt hämtad Thaimat och drack gott.
 Blev bjudna på en jättegod paj till fika.
Backar tillbaka nästan två veckor nu då jag efter jobbet bestämde mig för att åka till Gekås. Att komma in i den blå affären var inga problem, men till den Gula så var det kö.
 
Helt galet en tisdagseftermiddag i mitten av maj. Men solen sken, jag hade tid och kön rörde på sig hela tiden så jag hängde på. Efter 40 min var jag inne och där var det hur lugnt som helst. Fick shoppat det jag skulle.
Förra lördagen var det dags för Eurovisionkväll. Den firades här hemma med "barn", Marita, Göran och Terese. Först käkade vi Tacos. Sedan blev det musik, drinkar och röstning.
 Elin vann vår vadslagning, men inte någon hade tippat Italien som vinnare. Men de vann väldigt överraskande. Vinnarlåten var nog bland de sämsta genom tiderna.  Vi hade en trevlig kväll OCH vi kunde sitta i uterummet hela tiden!
På söndagen blev det en slappardag inne medan regnet vräkte ner. På kvällen hade vi beställt pizzor från Lilla Napoli. Vi plockade upp Victor, hämtade pizzorna och körde till Agnes där vi åt kvällsmat ihop. Mysigt!
 På måndagen fick jag äntligen planterat om mina sista tomater och satt ut:
 Nu har jag sex plantor och fem olika sorter. Ska bli spännande att se hur mycket tomater det blir.
I torsdags var jag extra ledig. Var i Varberg och träffade min syster och pappa. Vi hade lite saker att fixa ihop, som vi också fick gjort. Det blev också fika och därefter en tur på stan med Lena. 
I går var jag ledig enligt schema, men då jobbade jag. Det var rektorsmöte, via länk, ett par timmar på förmiddagen. Ett mycket bra möte. Känns som om vi fått lite rutin på våra digitala träffar.
På eftermiddagen städade jag lite och sedan blev det en stund i solen. Och sedan var det då spelkvällen hos Anders och Linda.
 Den här bilden kom upp som ett minne i veckan:
 Den togs på Victors konfirmationsdag. Tycker den är så fin.
 Söndag 30/5: Igår kväll var vi hos Victor och Elin för att i efterhand fira Elin som fyllt 25. Vi var där tillsammans med Elins familj. Det var Mexikanskt tema på mat och dryck, och vilken mat sen... Så god! 
 Dryckerna var det inget fel på heller, men jag höll mig till vatten då jag var kvällens chaufför.
Efter maten blev det Mojitos
 Som avslutning på kvällen fick vi en kladdkaka som var bland det godaste jag ätit. 
Man blir stolt som mamma över en sån här fin kväll.
 Idag har vädret varit soligt och skönt så det blev en del tid i solstolen. 
På kvällen kom Agnes, Victor och Elin hit på lite mat. Jag fick också en fin Hortensia i morsdagspresent.