Familj och vänner

Oj, vad jag blivit slarvig med mitt skrivande. Flera förklaringar till detta: ganska lika veckodagar med jobb och kortspel på kvällarna. Hinner med en hel del annat också, men ofta inget som sticker ut. Helgerna är däremot fulla av roligheter och då hinner jag inte skriva.
Vi jobbar med temat VATTEN på förskolan och det händer mycket spännande grejer. Alla åldrar jobbar på sitt sätt. Med mina treåringar testade vi i veckan att måla med is. Flaskfärger blandat med vatten som sedan frysts:
 
Väl värt att testa. Kladdigt blev det men kul var det.
 Ledig på fredagen. Städade huset, handlade, var på Kupan (second hand) och så hos Agnes med lite pannkakor. 
En lugn kväll hemma. Grillade och så tillagade jag spetskål i ugnen för första gången. Riktigt gott.
 Klockan ringde även på lördagen. Upp och fixade mig och sedan körde jag till Varberg där Ingela bjöd Anniki, Anette och mig på en god frukost.
Fast det var drygt tre månader sedan vi träffades sist känns det bara som om vi tar vid och bara fortsätter prata. Det blir gamla arbetsminnen, "nyheter" om våra egna familjer, aktuella jobb och mycket annat. Så värdefull tid och alltid lika mysigt. Vid 14-tiden hade vi pratat färdigt för denna gång, men om ett tag så ses vi igen.
Jag åkte sedan hem och laddade om, för på kvällen var det dags för nästa besök. Denna gång åkte Jonas och jag till hans mamma och Leif. Vi bjöds på god mat och sedan blev det kortspel.
 Förrätt med snaps och öl.
 För ovanlighetens skull var det jag som vann i detta sällskapet denna kväll. Vid halv två tackade vi för oss.
Söndag = svampplockning. Denna gång lyckades vi få med oss några kilo Trattkantareller hem.
 Inte så stora, men mer finns att plocka om ett tag. Sedan var det dags att åka hem och rensa. Agnes, Victor och Elin kom på mat på kvällen. Vi har så kul när vi ses.