En höstvecka 2020

Min arbetsvecka inleddes med ett tidigt morgonmöte på måndagen. Därefter fylldes dagen med skapande av nytt arbetsschema, krisplaner, förberedande för kommande APT, visionsarbete och planering inför verksamheten under jul-nyår. Varierande uppgifter i stort och smått. Efter jobbet blev det en tur till Gekås.
Terminens skönaste arbetsdag inföll under tisdagen då jag gick till jobbet i pyjamas! Det var nämligen dags för pyjamasparty. Denna gång kom Pippi på besök och så blev det disco.
 Dagen avslutades med APT och en kollega genomförde även detta iklädd pyjamas. Vi fick också besök av en av våra arbetsgivare som kom med varsin fin höstpresent till oss:
Onsdagens arbetsdag inleddes med rektorsmöte. Numera sker ju dessa digitalt. Inte lika trevligt och "naturligt" som ett fysiskt möte men fullt fungerande och även tidseffektivt.
 På fredagen var jag och hälsade på pappa och bjöds på fika. Han hade dukat fram så fint till oss/mig:
 Vi pratade i ett par timmar. Efteråt handlade jag och på kvällen åt vi mat alla fem.
Lördagen var vädermässigt perfekt för det vi tänkt: ett besök i svampskogen. Lagom temperatur, vindstilla och lite sol emellanåt. Vi visste inte hur det skulle se ut med svampen eftersom det veckan innan varit ett par frostnätter, men det var ingen fara...
 Såhär såg det ut på många ställen. Gick knappt att sätta ner fötterna, än mindre korgen. Vi plockade i ca tre timmar och det var svårt att sluta. När vi skulle hem såg det ut såhär i bilen:
 Uppskattningsvis 10 kg. Vad gör vi då med all svamp? Mer än hälften har vi gett bort i går och idag, söndag. Resten har vi/håller vi på med att rensa och torka.
Lite svamp åt vi igår och lite ska vi äta idag. Är det någon som läser detta som gärna vill ha Trattkantareller  så är det bara att höra av sig, för blir det ingen frost i veckan blir det nog svampplockning nästa helg också.