Sportlovsvecka

Nu är det tredje gången gillt för att skriva det här inlägget. De två tidigare har bara försvunnit utan anledning och jag förstår ingenting.
Tillbaka en vecka i tiden så vaknade Agnes och jag i Helsingborg på vårt hotell, där vi naturligtvis somnade kvällen innan. Vi åt god frukost i hotellets jättefina matsal.
Vid 11-tiden checkade vi ut, gick till bilen och lämnade av våra väskor och tog sedan färjan över till Helsingör. 
Men vad har hänt med Helsingör? Minst varannan affär hade bommat igen, det var skitigt och nästan inget folk. Agnes konstaterade att det var mycket mer folk ute i Helsingborg under söndagskvällen än mitt på dagen i Helsingör.Vi tog en snabb tur runt centrum med några affärsbesök, gick och fikade och tog sedan båten tillbaka. Vi hade i alla fall fint väder och en mysig och rolig stund tillsammans.
Vi hade läst på nätet att det skulle snöa "hemåt" och visst var det så. Strax innan Halmstad, på väg hem, mötte vi snön. Det fungerade ändå bra att köra hem.
På tisdagen hade min student och jag VFU- besök på förmiddagen och på eftermiddagen hade jag medarbetarsamtal med min chef. Mycket pratande blev det denna dag.
Eftersom det var sportlov under veckan så var en del lediga, både barn och personal, och några sjuka. Vi fick en del snö och kallare väder så det blev en del pulkaåkning och snöaktiviteter.
Barnen fick också prova på att måla med vattenfärg på snön.
Nu, i slutet av februari, märks det att dagarna blir ljusare och längre. Det är så skönt att det fortfarande är ljust ute när man jobbat sent/stänger och ska åka hem.
På torsdagskvällen var Lovisa och jag, tillsammans med ca 40 andra förskolepedagoger, på information på Falkenbergs socialförvaltning. Det handlade om vår plikt att anmäla oro/misstanke för barn som kan fara illa. Vi fick också höra om vilket tufft jobb de har på Socialförvaltningen med ökat antal anmälningar och utredningar samt de hot som de ständigt utsätts för på grund av det arbete de gör, att se till barns bästa. Hade ingen bestämd uppfattning om deras jobb innan jag kom dit, men nu beundrar jag det de gör och känner stor respekt för det.
På fredagen fick jag en/min julklapp av Agnes. Ett jättefint armband! <3
 
Veckan som gick var den avslutande i vinter-OS och det har väl blivit en del tittande när det har varit tillfälle. Många medaljer har det ju blivit. I lördags morse var det tidig uppgång för att se finalspelet i herrarnas curling.
Hade en mysig stund i soffan med fotvärmaren Moses. 
Hann precis se färdigt när USA vann guldet för sedan var det dags för mig att åka till vårterminens första körövning.
Vi ska sjunga på Palmsöndagen, 24/3, vid vanliga gudstjänsten och Magnus Johansson ska spela trumpet och vara med och sjunga!
Det blir tre sånger vi ska framföra, och en bra blandning: Hosanna från Jesus Christ Superstar, en sång av Bach och en sång av Benny Andersson. Åh, vad kul! 
På lördagskvällen grillade vi. Alltid lika gott, oavsett årstid.
Ugnsbakade potatisar och morötter till det.
Söndagen startade återigen med OS. Sedan åkte jag till pappa och hälsade på en stund. Eftermiddagen ägnade jag åt pluggande och en del jobb. Jag har ju skoluppgifter utöver litteraturen som ska läsas och det handlar om aktiviteter som ska planeras, genomföras och dokumenteras på arbetsplatsen. Spännande att testa nya teorier och arbetssätt.