Julen 2020

Måste bara börja att skriva om årets sötaste julkort. Det kom från Björn och Nina och är målat av Ninas syster Linda. 
 Se en del av Lindas verk på hennes instagram @madebylindaostman. Såå duktig! Hade ingen aning om att hon kunde måla, men det kan hon!
Så var det då kvällen innan julafton. Ingen julmat här hemma för alla tycker att den upplevelsen ska sparas till julafton. Efter maten, spaghetti och köttfärssås, var det dags för en liten julklappslek. 6 paket som jag ordnat. Det gällde för de andra att gissa innehållet genom att ställa ja- och nej- frågor till mig.
 
 Djup koncentration runt bordet.
 När alla paket blivit gissade på och utdelade var det dags för uppesittarkvällen på TV. Tillhör inte det roligaste jag vet, utan jag hade andra planer.  Trodde jag! Blir plötsligt "överraskad" med en Bingolott och där blev jag sittandes. Tur då att programmet innehöll lite bra musik 😍
Inga vinster hos oss denna kväll.
Sedan var det då julafton.
Det blev en väldigt lugn dag här. Victor firade med Elins familj under dagen. Så till Kalle Anka var vi bara tre. Årets julvärd var ju Lars Lerin.
 Tycker han är fantastisk och var så perfekt för denna roll med sin värme och sitt ödmjuka sätt.
Vid femtiden hämtade Jonas pappa i Varberg. Agnes och jag förberedde maten. Victor kom hem och så var det dags att äta:
 Såhär brukar min jultallrik se ut:
 
 Lagom till julklappsutdelningen kom Elin.
Inte så många julklappar i år då vi var färre än vanligt. Men gör man som vi och tar ett paket åt gången så tar det sin tid. Roligt som vanligt med rim och överraskande paket.
 Jag fick en fin och bra högtalare av mina barn 💕.
 Firandet avslutades med fika innan Agnes och jag skjutsade hem pappa.
Juldagen brukar i normala fall betyda kalkonmiddag hos Jonas mamma, men eftersom det inte är normalt fick vi tänka om 🤔. Vi brukar vara drygt 20 pers om alla kommer. I år blev det utomhusfika på Vallarna. Sol och runt noll grader gjorde det perfekt.
 
Bilden har jag lånat från Vanjas FB.
Efteråt var det ett litet gäng som kastade 9 hål på Discgolfbanan. På kvällen såg Jonas och jag nya Jönssonliganfilmen. Blev inte speciellt imponerad. Visst, några ljusglimtar men inget jag skulle rekommendera.
Annandagen, en grå och regnig dag. Färgade håret. På eftermiddagen bestämde Jonas och jag oss för en promenad vid Ätran.
 
Det regnade liiite när vi åkte hemifrån men sen tilltog det allt mer, men en knapp timme var vi ute ändå.
På kvällen spelade vi spel med Victor och Elin.
 I dag är det en helt vanlig söndag. Det regnar och blåser och är upplagt för lite inomhusmys.