Avslutningen på vår tur

 Den här minisemestern har varit precis som en Medelhavssemester med varma kvällar och klarblå himmel när man vaknar. Efter frukosten, på lördagen, hade vi bestämt att åka till Fotö och leta upp en badplats där. Det blev klippbad med hopptorn och trappor och rejält djupt med en gång.
 
Här tillbringade vi vår dag. Vi lärde oss ganska snart , efter vår första dag här, vad som gäller vid bad på öarna: att det är viktigt att ha med den mat och dryck som man önskar, för inget finns att köpa i närheten av badplatserna.
Idag hade vi med denna lunch:
 Vädret var väldigt varmt och turligt nog blev det lite molnigt under dagen. 
Efter badet tog vi en rundtur på Hönö bland alla fina hus. Vitt, stort och veranda är det som gäller.
Tillbaka på hotellet gjorde vi oss i ordning. Med utsikt åt sydväst från rumsfönstret hade vi ingen aning om hur det såg ut öster. Det fick vi veta när vi kom ut.
 Oväder på väg från fastlandet!
Vi hamnade på "Franses" där vi först tog varsin Sangria 
 Medan vi väntade på maten började det blåsa. Vi hade tur och kunde sitta hos en familj, dvs. de satt i ena änden av ett långbord och vi vid den andra, under ett tak. Det kom dock bara några regndroppar under tiden vi åt
 Rökt makrill.
Det blev en hyfsat tidig avslutning på kvällen.
Söndag morgon, efter frukosten, packade vi ihop oss och checkade ut.
 Hej då, hotellet! Mitt betyg blir 4+/5. Framförallt bra läge, trevlig personal, rent och snyggt, gratis parkering utanför och ett rejält rum med AC. Vad som saknades: lite mer på frukostbuffén och om man nu hade velat se mer på TV, så fanns det bara fyra kanaler.
På vägen mot Göteborg mötte vi lite regn, men förstod att det hade regnat mycket mer för det var tydligen översvämning i en av biltunnlarna, vilket vi kunde se på informationsskyltarna. Vi körde över Älvsborgsbron och till IKEA. Där köpte vi en "TV-hylla" till vårt uterum samt lite småplock som vi tyckte att vi behövde. Sedan åkte vi hemåt. Kvällen ägnades åt att packa upp, tvätta och prata med "barnen" som också hade varit med om roliga saker i helgen.