Sista veckan i mars

Tycker inte det var länge sedan det var jul och nyår och i morgon är det första april och vår på riktigt!
 Dubbla vårtecken på samma bild. Ser ni dem? 
(Gräsklippare och Strandskata).
I måndags arbetade jag. Vi fick en PRAO-elev till jobbet, som har varit hos oss hela veckan. Jätteduktig och intresserad. 
Vi hade APT på kvällen, så det blev en riktigt lång arbetsdag. Förskolans läroplan har reviderats och den 1/7 träder förändringarna i kraft. Ett ökat förskolläraransvar har förtydligats samt att det måste finnas planer för hur vi ska arbeta med bl.a. genus och hållbar utveckling. Det känns iaf som vi är ute i god tid.
På måndagen var det ju våffeldagen. Men eftersom jag jobbade sent sköt vi upp familjens våfflande till tisdagen. Vispade på morgonen ihop en våffelsmet, efter recept från "Fredriks fika". Smeten skulle sedan stå över dagen.
Denna dag var det premiär för mig och en kollega för att ta med de äldsta barnen till gympasalen i Långåsskolan. Så roligt! Länge sedan man gjorde detta. Det blev lek och spring och balanserande. Barnen är, med något undantag, så positiva och glada. 
På kvällen blev det så våfflor.
 Ledig onsdag, men ändå fullbokad. Vaknade tidigt och lyxade till det med att ligga kvar i sängen och läsa. Bäddade därefter rent i våra sängar och körde ett par maskiner tvätt. Skjutsade Agnes till jobbet. Åkte och köpte färg och handlade. Väl hemma bakade jag en kaka till helgens kalas. Sedan gav jag mig ut på en promenad med en bra pod i öronen. Har lite svårt att bestämma mig för om jag ska lyssna på något, eller bara njuta av fågelsång och naturen.
 
Fortsatt regnbågstema på jobbet. 3-åringarna fick skapa egna regnbågar med hjälp av ficklampor och CD skivor.
  På fredagen blev det också en lite längre arbetsdag än tänkt. Vi hade tillsyn av vår utemiljö på eftermiddagen. Det är en del som måste fixas och förnyas, men det kommer nog att bli bra när det är klart. 
På väg hem stannade jag utanför Lindhult för att kolla efter vitsippor. Och kan ni tänka er, de fanns där!
 Hemma var det på med målarkläderna för att påbörja vårt projekt. 
Sedan blev det mat för fem. Alltid lika mysigt att ha alla hemma. Därefter Tv-soffan och 😴.
På lördagen var det en speciell dag. Vår älskade Victor fyllde 25!!! 
 
 
GRATTIS! 💖
Det blev lite uppvaktning från familjen och Elin. Sedan fick vi röjt, möblerat och städat efter målningen så att vi kunde förbereda för ett litet kalas på kvällen, dit morfar och farmor var inbjudna. Vi hjälptes åt med maten, som blev fläskfilégryta i ugnen, med tillbehör.
Maten blev uppskattad av alla. 
Vid 20 skjutsade jag Agnes till en kompis. De skulle senare till Bratt.
När jag kom hem hade Victor tagit initiativ till Earth hourfirande, så huset var fyllt av levande ljus.
 Mysigt!
Vi fixade fika och bjöd på kakan jag bakat. Den var riktigt god! 
 
Vid 22 lämnade gästerna och vi plockade iordning lite. Under natten var jag och hämtade upp Agnes och så ändrade vi till sommartid, så det blev lite sovmorgon i morse. Därefter har vi målat vidare här hemma.
 Ny färg på gammal.
En innedag, fast vädret varit jättefint ute. Agnes och Jonas har packat, för i morgon åker de till Polen.