Julveckan 2019

Dan före Dopparedan så blev det en del fixande här hemma. Ingen stress, utan gott om tid för att förbereda inför julfirandet. Var och handlade det sista och åkte också och plockade mossa till några julgrupper.
Bästa mosstället där det bara är att lyfta loss mossan.
Agnes stängde på ICA på kvällen så Jonas, Victor, Elin och jag käkade och sedan spelade de Bingolotto. Själv fixade jag jultårtan och lite annat innan jag anslöt till uppesittarkvällen. 
På julafton vaknade jag tidigt och såg en julfilm. (Älskar julfilmer). Sedan började vi fixa det som skulle göras. Victor åkte och firade jul med Elins familj. Vid 14:30 kom han tillbaka och så kom våra glöggäster; pappa, Lena, Fredrik, Moa och Oskar. Ja, som sagt, glögg och Kalle Anka OCH en massa prat. Det är väl egentligen ingen som ser Kalle Anka, men programmet är på i bakgrunden. Årets julvärd, Marianne Mörck, var så mysig. 
Vid 16:30 packade vi ihop vår julmat och dryck och gick bort till Peter och Madde, där vi skulle äta tillsammans. På bara en kort stund dukade vi fram ett rejält julbord, som alla bidragit till.
 Så fint och gott!
 
Mina favoriter på julbordet är fisk, skaldjur OCH grönkål.
Det blev en jättetrevlig stund tillsammans!
 Yngst, och sötast, Vince 3 månader.
 När vi ätit färdigt och dukat bort tackade vi för oss. Då tog vi en sväng förbi Marita och Görans och sjöng ett par julsånger för dem. Fick som tack varsin snaps 😖. Det var beskt...
 "Smånissarna" framför granen.
Hemma igen samlade vi ihop oss för julklappsutdelning. Alltid lika roligt och spännande.
 Jag fick bl.a. en jättefin resväska av mina barn 💕.
 Dags för nya reseäventyr, kanske...?
Elin kom till oss efter de avslutat sitt firande. Då fick hon öppna sina paket och så lämnade hon julklappar.
 
Vår gemensamma kväll avslutades med traditionell jultårta. Enda variationen är dekorationen som i år blev marsipantomtar:
 Vilken mysig julafton!
Juldagen startade tidigt för min del. Vet inte varför, men har vaknat vid 6-7 på morgonen nu under ledigheten fast jag lagt mig sent. Såg en inspelad julfilm och fick fint sällskap 
 Röjde färdigt här hemma och gjorde lite annat. Klockan 16 var vi vi bjudna till Jonas mamma på kalkonmiddag. Totalt blev vi 24 st, med Vince inräknad, i Vanjas tvåa.
 
"Kusinbord"
Vi blev bjudna på god mat, dryck och fika. Efter hand lämnade det yngre festfolket för att ge sig iväg på juldagsfirande på Bratt resp. Harrys.
Annandagen bjöd bl.a. på ett besök i Vinbergs kyrka tillsammans med Marita och Terese. Vi lyssnade på Gospel Bliss julkonsert.
 Det var en helt fantastisk inledning av konserten, men sen blev det för långt, några riktiga solomissar och för lik musik, så inte det bästa jag varit och lyssnat på.
 Efter detta har dagarna flutit på och ihop. Vi har varit i Varberg på lite ärenden och så hälsade jag på pappa, det har varit skidåkning och någon julfilm på TV och så har vi spelat spel. Jonas och jag har börjat spela Rummikub. 
 En perfekt kvällssyssla om man inte har något annat inbokat.