Svamptider

Vilken skillnad det är att skriva "dagbok" när man har semester jämfört med när man jobbar. På semestern hittar man på saker och tar massor av bilder medan man en vanlig arbetsvecka, som denna, inte hittar på så mycket som avviker från vilken annan vecka som helst och bilderna mest består av påminnelser eller foton av handlingslappar som glömts hemma.
Förkylningen från förra helgen släppte ganska snabbt. Skönt. Startade måndagen med ett tidigt möte, så var på jobbet vid 6:30. Passade ändå bra för då hann jag jobba färdigt och hinna hem med bilen till Agnes som skulle jobba.
På onsdagsmorgonen ringde klockan 4:30. Då var det dags att gå upp och vinka av Agnes som tillsammans med fyra kompisar skulle åka till Prag i fem dagar. Detta innebar att jag var på jobbet vid sex och kunde göra mina administrativa timmar på morgonen istället för på eftermiddagen, så kom hem tidigt från jobbet den dagen också.
I torsdags hade vi föräldramöte på kvällen. Ett trevligt möte med bara kort information och därefter praktiska uppgifter till oss alla: tillverkning av nytt material till förskolan samt uppfräschning av befintligt material. Blev ett socialt, trevligt och uppskattat möte.
Ledig fredag och lite sovmorgon till 7:30. Läste lite, städade, handlade och gjorde ett par ärenden. Fixade mat till Jonas och mig, vilket inte var särskilt avancerat, plockmat.
 Gott var det.
Blev lite sovmorgon även på lördagen. Såg en bra film. På eftermiddagen bestämde Jonas och jag oss för att åka och plocka svamp. Vi startade med att försöka hitta ett nytt svampställe. Det blev ett magert resultat.
 En alldeles för ren och mossig skog.
Däremot fick vi en fin utsikt, bakom ett stenbrott, när vi åkte upp på ett berg: 
 Det blev en åktur till "vårt" ställe där det blev bättre utdelning i vårt plockade.
 Gott om Trattkantareller.
Jonas hittade också ett par liter gula kantareller.
När vi kom hem satte vi oss ute för att rensa. Tog också varsin lördagsdrink.
 
Till slut blev det lite kyligt att sitta ute och så skulle Elin och Victor komma med Thaimat, så vi bestämde oss för att fortsätta under söndagen. Vi åt väldigt god mat från Ticks Thai därefter blev det soffan.
Idag blev det då att ta sig an resten av svampen.
 Det mesta av Trattkantarellerna har jag torkat. Tips är att köra dem ett par timmar i torkskåpet.  Snabbt och enkelt.
De gula kantarellerna hamnade i stekpannan för att bli en god sås till pasta.
 
Har också hämtat Agnes vid tåget. Hon och vännerna var tillbaka från en bra Pragresa.