Juldagarna 2018

Julafton vakades in, som tänkt, med minnesprogrammet om Kim Larsen. 
 
 Så bra!
Somnade vid två och vaknade redan strax efter 6. Inte många timmars sömn.
Hann se en julfilm innan det var dags att sätta igång med förberedelserna till dagens firande.
 Victor skulle börja firandet med Dopp i grytan hemma hos Elins farmor och farfar. Strax efter 14 var han hemma igen. Hann att ta lite bilder på mina fina barn i sina jultröjor innan de första gästerna kom.
 Så söta 😉
 
Till Kalle Anka var det Lena, Fredrik, Moa, Oskar och pappa. Vi serverade glögg eller bubbel med glöggsmak samt tilltugg.
 Efter Kalle Anka anslöt Vanja, Peter, Madde, Elina och Gösta. Samtidigt dök också Malin och Emil upp för att önska God Jul samt Marianne som är farmor till Moa och Oskar, och hon ville önska  dem och oss andra God Jul. Fullt hus ett tag. 
När allt lugnat ner sig lite förberedde vi tillsammans maten.
 Alla bidrar med lite, som ett knytkalas.
 Äntligen dags att äta!
 Så gott! (Även om alla inte tycker snaps är jättegott...)
Det blev mysig och trevlig stämning och t.o.m lite sång.
Efter maten hjälptes vi åt med röjandet och sedan gick fam. Ramnewall- Nilsson hem till sitt.
Vi förberedde oss för vår långa procedur med julklappsutdelningen. Att i lugn och ro dela ut ett par-tre paket åt gången som öppnas.
  
Med denna mängd paket kanske ni kan förstå att det tog tid. Ett par vätske och godispauser behövdes. Strax efter 20 kom Elin för att vara med oss.
När julklapparna var utdelade fikade vi.
 
Vid 22:30 åkte våra gäster hemåt. Vi röjde upp en del innan det var dags för mig tillsammans med Victor och Elin att åka på Midnattsmässa i Vinbergs kyrka. Med oss fick vi också Terese och Marita. Stämningsfullt.
 
När jag kom hem vid 1 var jag så trött så jag somnade direkt när jag lade mig en stund senare.
Trodde jag skulle sova länge, men vaknade vid 7. Var lite förkyld. Plockade iordning resterna från gårdagen.
Jonas och jag gav oss ut på en promenad utmed Ätran Laxpromenaden och Doktorspromenaden blev det i det härliga vädret.
 
 
Sedan var det hem och göra sig/oss iordning.
Strax före 17 åkte vi fem och Jonas bröder med familjer hem till Vanja för traditionsenlig kalkonmiddag. Vi var 22 personer i hennes tvåa, men det gick hur bra som helst och vi hade det jättetrevligt.
 
Agnes lämnade efter maten då hon skulle ut med sina kompisar. Victor och Elin gick efter fikat för de skulle hem till Måns med ett gäng kompisar. Så hem till Vinberg åkte bara Jonas och jag. Väl hemma var jag helt slut! Vi skulle ha sett en film, men nerbäddad på soffan, då jag frös, somnade jag gott vid 22:30. Vaknade vid 1 och flyttade in till sängen där jag sov vidare till strax efter 8. Skönt att få sova men var bra förkyld när jag vaknade. Har snorande och snörvlande bara slappat under dagen idag. Senare på eftermiddagen duschade jag och gjorde mig klar för nu var det dags för Vinbergs kyrka igen. Marita och jag skulle lyssna på Gospel Bliss som sjöng julsånger. Detta var vi inte ensamma om. Fullsatt kyrka igen. 
 
När jag kom hem dukade vi fram sista julmaten och åt.