Tre dagar med fest och firande!

Förra inlägget la' jag ut i torsdags, under eftermiddagen. Några timmar senare fick vi, utan förvarning, uppleva ett riktigt oväder med åska, ösregn och hagel. Ovädret höll sig en bra stund precis ovanför Vinberg och det åskade så hela huset skakade! Älskar det!
Här har vi en fantastisk maj med varmt och soligt väder, så närmar det sig midsommar och vädret bara blir typiskt "svensk midsommar".
 
På fredagen var det fullt program här hemma med förberedelser av div. slag. Agnes och Victor skulle fira med kompisar på olika håll.
Till vårt firande hade gästerna blivit ombedda att ta med något som skulle "förgylla" kvällen för alla. Först kom Madde med denna fina midsommarstång:
Eftersom vi alltid är samma fyra par som firar Midsommar ihop ska den fungera som en vandringspokal och vara hemma hos den som håller i firandet. Så fin! Gjord av blommorna från gamla ljusmanchetter och liknande.
Göran och Marita bidrog med ett par lekar. Den första gick ut på att flippa en vattenflaska och få den att hamna stående.
Inte helt lätt!
Som stående meny varje år är det sill och potatis med div. tillbehör. Snapsvisor blir det också, även om alla inte alltid dricker snaps.
 
Björn och Nina hade med sig en "tom ram" för att kunna använda vid fotografering. Den var verkligen rolig!
Många bilder blev det under kvällen!
 
 
Hela gänget!
 
 
 
Kvällen fortsatte med jordgubbar, lekar, tårta, quiz och ett besök av min kollega Alexandra och hennes kompis Annie(?).
 
Efter kvällen/natten avslutats så röjde Jonas och jag av i uterummet. När gästerna lämnat så hade det lyckats bli en liten glipa mellan skjutdörrarna. Naturligtvis upptäcker Moses detta före oss och vips så var han borta! Det blev till att ge sig ut och leta katt strax före kl. 2:30!! Han hade inte tagit sig så långt utan Jonas kunde, som tur var, fånga in honom efter en stund.
 
Vaknade efter fyra timmars sömn, vilket är lite för lite t.o.m. för mig. Så under eftermiddagen sov jag en stund för att orka med nästa fest på kvällen. Nu var det dags att fira svägerskan Linda som fyllde 45.
Vi var 24 st som bjöds på god mat och dryck OCH en massa lekar.
 
Madde!
 
Under kvällen var det också fotboll. Sverige spelade sin andra match i VM och mötte Tyskland. Tyvärr blev det förlust med 1-2.
 Senare under kvällen blev det också sång med Lindas pappa Björn, som är musiker.
 
Presentöppning. Här öppnar Linda "vår" present.
 
6 flaskor blått vin, som har blivit sommarens favorit hos många, t.ex.Linda
 
Idag har vädret varit bättre. Har legat ute och solat en stund. Senare på eftermiddagen var det dags för nästa festlighet: Examensuppvaktning för Lucas som är klar med sin ingenjörsutbildning i Uppsala. Grattis Lucas!
 
Vi bjöds på god smörgåstårta och goda bakelser!
 
 Måns, Lucas och Victor har varit kompisar i många år. På bilden saknas Samuel. Ett härligt gäng!
I kväll har det varit slappt altanhäng som gällt med fotboll på TV och bloggande. Skönt efter en intensiv men rolig helg då vi fått träffa en massa trevliga människor, både gamla och nya bekantskaper!