Hösten är här

God morgon! Söndag och jag sitter och myser i soffan en stund. Planen idag är att åka till IKEA och köpa en del saker vi har kommit på att vi vill ha till köket. Det är Agnes och jag som ska åka. Nu saknas bänkskivan och vatten i köket men vi kan använda det till viss del.
I måndags var jag ledig, men det blev en fulltecknad dag ändå. Först körde jag Agnes till jobbet på ICA. Därefter åkte jag till Gekås. Hade en lång lista på saker som var slut eller som vi skulle ha. De hade ju veckan innan öppnat upp ytterligare butiksyta, och hjälp vad stort det är. Många bilar på parkeringen, men knappast trångt inne i affären. När jag shoppat klart åkte jag hem och packade upp inköpen och gjorde mig klar för att åka på föreläsning. Japp, jobb på lediga dagen. Nästan alla fristående förskolor samlades på Lilla Hansagården för att lyssna på förskollärarna Tuula Torro och Camilla Lindgren, som skulle föreläsa om barns lärande. Vilka fantastiska föreläsare! Jag tappade inte fokus en enda gång under kvällen, vilket annars är lätt. Bland det bästa jag hört. Mycket konkreta tips. 👍
På torsdagen slutade jag tidigt och åkte till Specsavers för att hämta mina "nya" glasögon. Insåg efter ett tag med mina nya enkelslipade glasögon att det inte fungerade eftersom jag inte hade någon synskärpa i mellan 30 cm och ett par meter. Lämnade in ett par av mina två bågar och nu fanns det ett par progressiva glasögon att hämta. Kändes lite konstigt i början, men inte värre än att jag efter två dagar tyckte det funkade och kändes mycket bra.
Efter Specsaversbesöket åkte jag hem och hämtade Agnes. Hon var sugen på att åka till Hallarna och jag kände för att följa med.
 
Hon shoppade en del och jag var sällskap. På vägen hem stannade vi och köpte varsin mjukglass, bland de godaste vi tidigare smakat, på... Biltema.
 
På fredagen var det lugnare på jobbet och vi gick på studiebesök till Långås livs och Anders R. Nilsson måleri. Vi jobbar med närmiljön så vi upptäcker Långås på olika sätt. Kvinnan på målerifirman som tog emot oss så glatt, visade bl.a. oss det senaste i färgtrend på väggarna:
 Blev så full i skratt. Precis de färger vi har i sovrummet, och har haft i några år. NU är vi plötsligt vääääldigt trendiga. 😂
På fredagskvällen var det kalas i Fegen för att fira både Selmas och Elsas födelsedagar. Jonas följde inte med eftersom han hade jouren och det var varnat för storm. (Kvällen blev inte så blåsig, trots allt). Vi hade iaf en trevlig kväll där vi bjöds på god mat och fika.
 
 
I går började jag städa ur skåp och lådor i köket och flytta in saker. På eftermiddagen åkte Jonas och jag till Varberg. Vi var vid mammas grav, eftersom det var hennes födelsedag. 
 
Vi hälsade också på pappa och hjälpte honom med en del grejer. På väg in till pappas trappuppgång träffade vi min äldsta kompis Anna-Karin. Länge sen vi sågs eller pratade, men nu ska det bli ändring på det!
Innan vi lämnade Varberg hämtade vi vår bil på Jonas jobb, vilken vi behöver för dagens IKEA-besök. Passade också på att plocka en kasse med äpplen, som blåst ner från trädet utanför Varberg Energi. De ska bl.a bli en äppelpaj i kväll.