Mat!

Söndag igen och slutet av augusti. Veckan som gått har det varit mycket jobb. Man kommer snabbt in i rutinerna igen och det känns som om det var länge sedan jag hade semester.
På onsdagen hade vi APT och blev bjudna på såå god Afghansk mat av vår kollega Zahra.
 Lammgryta med saffransris och två olika röror. Hemma, senare under kvällen, kom Peter med en påse kantareller. Det räckte till detta på torsdagskvällen:
 
Lyx!
Tydligen ett riktigt svampår i år. Ska bli spännande att se hur mycket Trattkantareller det kommer att finnas sedan när det är dags att plocka.
Jobbade sent på fredagen och lagade sedan lax i ugn.
Lördagen innehöll en massa mat! Marita och Göran hade frågat om vi ville följa med på Moveat i Falkenberg. Konceptet innebär att man under några timmar går runt mellan restauranger, 8 st. i det här fallet och får provsmaka något som restaurangen vill presentera. Lämplig dryck finns att köpa till. Klart vi ville följa med! Kl. 13 startade vi på Harrys där vi försågs med armband
På plats fick vi ett trevligt mottagande och dagens första rätt: en råbiff
 Här är definitivt en gräns för mig. Äta eller inte äta rått kött? Vill alltid ha mitt kött welldone och det här är ju ytterligare ett steg. Jag åt, men tror inte jag kommer göra om det. De som drack vin fick en fin presentation av dryckerna. (Jag var chaufför för dagen och höll mig till vatten genomgående).
En liten promenad till nästa ställe som var Pinchos. Där fick vi dagens bästa mottagande av deras trevliga personal.
Vi serverades tre sååå goda Pinchosrätter, precis i min smak.
 
 
Näst på tur valde vi Falkmanska caféet. Trevlig miljö men inte så mycket mer. Jo, gott vin tyckte de andra. Maten var hemsk! En sallad med kallt, segt kött 😖.
 Marita och jag åt inte mycket. Brrr.
 
Så var det dags för lite Indiskt på Prashad.
Trevligt bemötande, god mat och god öl.
Nu började vi bli mätta, så en liten paus i ätandet och ett besök på Suseå
 Här bjöds vi på varsin påse med praliner och en kort presentation. Trevlig personal, som vanligt.
Pralinerna sparades till senare.
Sedan vidare till Pomodoro.
Här fick vi smaka dagens andra fullträff:
 Heta räkor med smak av vitlök och chili och Focacciabröd till. 
Sjunde matstället var "Brödernas", ett nytt ställe för oss alla fyra. 
 Hamburgarna var OK, men ordningen i lokalen och på personalen var katastrof! Första och sista besöket där.
Dagens sista anhalt var Hermans. Detta stället har inte imponerat tidigare i sommar men skulle nu få en ny chans. Direkt fick jag vatten på min kvarn: en personal samt ägaren som inte hejar när man kliver in. De bara står där. Maten fick man ta själv på bardisken och sedan fick man inte sitta var man ville för att borden var bokade till senare. Vår stora fråga var VARFÖR är man deltar i ett sånt här arrangemang när man inte vill möta och ta emot sina gäster. Nänä, nu har Hermans absolut gjort sitt i min värld!
Blir så upprörd så jag höll på att glömma lägga ut en bild och skriva om maten
 En mussel- och räkcoctail som var sådär.
På det stora hela var i väldigt nöjda med eftermiddagen. Kvällen tillbringades sedan hemma hos Göran och Marita med kortspel, spel och drinkar.
 Vi väntar på värdparet som fixar drinkar till sig.
Idag har jag putsat alla fönster på utsidan i det sköna, men inte så soliga, vädret och hjälpt Jonas med att räfsa när han klippt häcken.
Kan ni tänka er att det blev speciell mat idag också!
Familjemiddag på Lilla Napoli.
 Så mysigt att träffas såhär med sina vuxna barn som är de absolut bästa! 
Som avslutning blev det varsin glass och på samma ställe som glassen såldes kunde jag norpa med mig tre skott från fina Palettblad 
 På väg hem körde vi bakom den här bilen med en rolig reg. skylt: