Soliga ☀️ och regniga ⛈ dagar

Sista dagarna i juli och sommaren är precis som den ska vara med sol, bad och sköna kvällar. 
Det blev ytterligare en varm dag på stranden, lördagen den 27/7. Blåsigt och molnigt men ändå någonstans runt 30 grader. Ett par oväder drog förbi utöver havet, men inget som vi drabbades av.
 
 Till maten hemma var det bara Jonas och jag så han gjorde pizza och jag åt lite småplock med bl.a. avocado, melon och köttbullar. Efter maten blev det "spontanspel" hemma hos Göran och Marita, där Terese också var. Vi spelade 3:14. Trevligt, som vanligt. När vi gick hem vid 1:30 var det 23 grader ute. Vad vi tror så blev det en tropisk natt.  
Söndag och åter en varm och blåsig dag. Det blev stranden några timmar, igen. 
En lugn kväll hemma där vi faktiskt såg en film på TV. Gick också och la' mig i hyfsad tid för klockan ställdes på 6:30. Inte vanligt den här sommaren.
Ja, när klockan ringde var det bara att gå upp, men det var inga problem eftersom det var trevligheter på gång: Dags för den årliga sommarfrukosten tillsammans med mina "ex": Anette, Anniki och Ingela. Denna gång skulle vi ses på Okens i Varberg. Jag plockade upp Anette på vägen och de andra mötte vi på plats. Så kul att träffas igen och prata några timmar, vi har ju ändå varit del av varandras liv i så många år och har upplevt mycket tillsammans. Mysigt hade vi det på hotellets innergård, men själva frukosten, njaa....
 
Vid 11 bröt vi upp. Då hade värmen slagit till igen, så hem och hämtade upp Jonas och sedan till Skrea.
Vilken dag vi fick! Varmt, kanske varmast i sommar (?), vindstilla och fantastiska bad.
 
De hade utlovat åskskurar under dagen och på eftermiddagen mullrade det gott i inlandet. Av Victor, som varit hemma en sväng vid 16:30, fick vi veta att det vräkte ner i Vinberg.
Vi lämnade en timme senare och var mycket nöjda med dagen. Det blev väldigt lugnt hemma på kvällen. Var så trött att jag halvsov mig igenom större delen av den.
Vaknade vid åtta på tisdagen. Oj, vad det regnade och åskade!
 
Jättebra att man hängt ut handdukar och badkläder på tork dagen innan. Blev ca 14 grader under dagen. (Ca sju grader mindre än vad det var i VATTNET dagen innan).
Unnade mig en väldigt lugn förmiddag. Den blev lugnare än tänkt för strömmen gick vid 10:40 och var borta i ett par timmar. Ingen dammsugning utan en bra bok i uterummet. När strömmen väl kom tillbaka hjälptes vi åt med att städa. När vi var klara gjorde vi oss iordning och åkte till Gekås. Där var det ganska gott om folk, men vi fick parkering snabbt och bara en kortare stund i kö när vi skulle ut. 
 På onsdagen kunde man läsa detta i eHN:
 Ja, då är man del av ett rekord! 😂