Vi Ă„ker utomlands đŸ‡©đŸ‡°

 Sista semesterveckan inleddes med en rejÀl sovmorgon efter nattens eskapader. (Se förra inlÀgget). Var och handlade och fick sÀllskap av Agnes som sedan skulle följa med hem och Àta pannkakor. Mysig kvÀll.
PÄ tisdagen gav Jonas och jag oss ivÀg pÄ helt oplanerad dagstur. NÀr vi satte oss i bilen bestÀmde vi oss för att köra söder ut och vÀl pÄ motorvÀgen blev nÀsta val Helsingborg och under turen sÄ blev vÄrt val Helsingör. Coronapassen uppdaterades och sÄ hoppade vi pÄ fÀrjan.
 
Framme i Danmark var det inte nĂ„gon som kontrollerade varesig Coronapassen eller varifrĂ„n vi kom đŸ€”.
 
 Vi promenerade runt i Helsingör med regnet hotande nÀra. Fick nÄgra smakprov pÄ goda drycker under vÀgen.
 Jonas blev sugen pÄ lite lunch sÄ vi hittade ett stÀlle vid torget som serverade en "frokostmeny" som passade honom:
 
Jag tog lite att dricka. Under tiden vi satt och Ät började det att regna.
 
 Till en början satt vi bra under vÄr markis men efter ett tag piskade regnet ner, sÄ vi flyttade in.
 NÀr regnet upphört fortsatte vi vÄr tur:
 
 Trots att jag varit i Helsingör mÄnga gÄnger, sedan jag var liten, sÄ har jag aldrig varit nÀra Kronborg, slottet, men nu var det dags. Vi tog en tur runt slottet:
 
 PÄ slottets baksida fanns en jÀttefin klapperstensstrand.
 
Nu började nÀsta ovÀder nÀrma sig sÄ vi kÀnde att det var dags att ta oss tillbaka till centrum för lite shopping och sedan ta fÀrjan tillbaka.
 Kan ju sĂ€ga att det lĂ„ngtifrĂ„n Ă€r billigt för oss svenskar att handla i Danmark, men dessa blev klart ett fynd 😉.
 Vi hade bestÀmt oss för att Àta i Helsingborg innan vi körde hem. Detta gjorde vi pÄ favoritstÀllet Mezo.
 Ser det konstigt ut? Deras pasta med rÀkor, champinjoner, broccoli och vitlök toppat med ett hembakat bröd och hummus. Det senare blir som en förrÀtt.
Mycket liv och rörelse runt oss och kunde snabbt rÀkna ut att det var fotboll pÄ G pÄ Olympia. Sex enorma polishÀstar passerade oss, bara pÄ en halvmeters avstÄnd dÀr vi satt pÄ uteserveringen. Dessa sÄg vi sedan utanför arenan nÀr vi var pÄ vÀg hem.
 
 MÄste bara berÀtta om toaletten pÄ Mezo. Det var tur att man var nykter samt att man inte hade pÄ sig nÄgra avancerde klÀder. Dessutom tur att ingen sÄg mig nÀr jag fotade denna minitoa i tvÄ etage:
 
Vi kom lagom hem och hade hunnit "packa upp" tills "AllsÄngsscenen Àr din" med Benjamin Ingrosso började. WOW!!! Finns inte ord för att beskriva hur otroligt begÄvad, duktig och berörande han som artist Àr. Allt frÄn tÄrar till fullkomlig glÀdje och lycka pÄ en timma.
 Har ni inte sett sĂ„ GÖR DET!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera hÀr: